الاثنين، 18 نوفمبر 2013

طريقة عمل الكشري

طريقة عمل الكشري

طريقة عمل الكشري
طريقة عمل الكشري
بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله تعالى وبركاته
ان شاء الله تعالى النهرده مع حلقة مشطشطة قوى
طريقة عمل الكشري
وخلى بالكم انا من الناس اللى الكشرى جبلهم البوسير عفاكم الله ندخل على الموضوع

طريقة عمل الكشري



المقادير

اولاً
مكرونه صغيره مسلوقه زائد ارز ابيض 
زائد شعريه زائد حلقات زائد بصل زائد ملعقه دقيق زائد صلصه صماطم زائد عدس بجبه او اصفر زائد ثوم  زائد زيت
 الطريقه
نخلط حلقات البصل بقليل من الدقيق ثم نحمره فى الزيت
ونصفة وترفع على ورق ماص
يوخذ الزيت المتخلف من تحمير البصل ويؤخذ منه جزء ويحمر
فيها قليل من الشعريه ثم نضيف الارز ونسقيه بالمرق ونتركه لينضج
نسلق المكرونه ونصفيها من الماء ونضع عليها ملعه زيت
من زيت البصل مع نصف ملعقه من الفلفل الحار المطحون
نسلق العدس فى الماء المضاف اليه القليل من الثوم المدقوق
ويمكن ان نسلق حمص شامى ايضا لعمل الصلصه
ناخود مقدار من الزيت المتخلف من تحمير البصل ونحمر
فيه الثوم ونضيف معه التوابل الفلفل الاسود والكمون والبهارات
والفلفل الحلو ملعقه كبيرهثم نضع صلصه الطماطم ونتركها لتسبك
لعمل صلصه الخل نحمر قليل من الثوم ونضع معه كزبره ناشفه
والقليل من الخل
طريقه التقديم نضع المكرونه ثم الارز والعدس والحمص ثم صلصه الطماطم وحلقات البصل المقرمشه
وبى الف هنا وشفاء
طريقة عمل الكشري
طريقة عمل الكشري

0 التعليقات:

إرسال تعليق

ادخل اميلك ليصلك كل جديد